MENÜ

 

Kedves Sporttársak!

Horgászegyesületünk 2018.01.21-én nádvágást rendez a II. Holt-Tiszán. Nagy szeretettel várjuk azokat az embereket, akik segíteni szeretnének! Kezdés 2018.01.21-én reggel 8:00 órakor a Holt-Tisza II. Szakaszán a versenypályánál (a kemencéknél). Kérem mindenki hozzon magával gereblyét, vasvillát illetve az ehhez szükséges eszközöket.
 
FONTOS!!!
Megjelentek a II. Holt-Tiszán a kormoránok! Kérjük azokat az embereket, akik ráérnek, illetve éppen a víznél járnak, ha látják a madarakat riasszák el őket fütyüléssel, tapssal...!
 
Köszönettel:

A TKKSHE Vezetősége


 

Tisztelt Sporttársak!
 
Éves területi engedélyünk mindig az adott év január1-től ugyan azon év december 31-ig érvényes, és nem tovább!!!!
Visszavonásra kerül, az a kijelentés miszerint 30 kilós harcsa után éves területi jegy jár, ez 2018.01.01-től lép hatályba.

 


 Tisztelt Sporttársak!

 A 2018-as éves területi engedélyek már kaphatók, Tapodiné Erzsikénél  a horgász irodában (Vásár u. 3.)
  

 

 A 2017.12.10-én megrendezett Mikulás kupán 41 horgász tette tiszteletét, a zord, hideg idő ellenére. A napsütésben még a halak is elkezdtek enni. Van aki az apróbbakat, van aki pedig a nagyobbakat csalta horogra. Szép fogások születtek, még így decemberben is!


 

Változások 2018-as évben

 

-          Éves területi engedély ára 35 000ft

-          Kedvezményes területi engedély ára 25 000ft

-          Ifjúsági területi engedély 12 000ft (ua. mint a kedvezményes területi engedély csak más az ára és a neve, és csak érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal váltható)

-          Általános Tudnivalók kiegészítés:

 1. 35 cm alatti pontyot megtartani Tilos!
 2. 25 cm feletti keszeg megtartása Tilos!
 3. III.-as Holt-Tiszából halat elvini Tilos! 

-  Horgászrend kiegészítők:

 1. Bármi nemű szabályszegés azonnali területi engedély visszavonással jár!
 2. A III.-as Holt-Tiszán horgászni csak érvényes éves területi engedéllyel szabad, de halat        elvinni tilos.

 


  

Tisztújító közgyűlés.

 2017. 11. 11.

Stinner Ferenc (elnök) két cikluson keresztül "vitte" a Tiszakécske és környéke sporthorgász egyesületet, lelkiismeretesen, becsületesen, köszönjük! 

 Újonnan megválasztott elnök,  Filyó Tamás lett, tisztségviselők névsora (elérhetőségek) oldalon látható.

 


 

     Kedves Sporttársak! 

 A horgász engedélyek az elmúlt évhez hasonlóan csak a II. szakaszra érvényesek, mivel nem tudjuk, hogy a  mederkotrás és előkészületei (vízleengedés, stb.) mikor, hogyan érintik a III. szakaszt. Az a megállapodás született, hogy amíg a  munkákat nem zavarjuk, az éves területi engedéllyel rendelkező tagjaink partról horgászhatnak a III. szakaszon is, de lehetőség szerint a kifogott halakat helyezzék át a II. holtág-szakaszba  !!!   
   

     Tisztelt horgásztársak !!

 
  Már többször találkoztunk azzal a félreértéssel, miszerint a kécskei Holt-Tiszán nincs tilalmi ideje a nemes halaknak. Ez nem így van. A fogási naplóban található tilalmi idők vannak érvényben minden halfajra. Ez alól csak a ponty kivétel ! A halászati Felügyelő kizárólag a ponty fajlagos tilalmi ideje alól adott felmentést.
 
  

        embarassed      (összes haltelepítés)      


Paradicsom a Holt-Tiszánál

2016. október 26. 18:36 Zsámbóki Dóra

KECSKEMÉT/TISZAKÉCSE | Tiszakécske önkormányzata az elmúlt évtizedekben több mint 100 millió forint saját forrást költött a Holt-Tisza revitalizációjára, most pedig pályázati pénzből folytatnák a munkát.
 
 

A kécskei Holt-Tisza revitalizációja kapcsán tartott sajtótájékoztatót szerdán a megyei kormányhivatal, melyen részt vett Kovács Ernő kormánymegbízott, Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója, Tóth János, Tiszakécske polgármestere és Szeidl József, a kécskei járási hivatal vezetője. Mint elhangzott, Tiszakécske önkormányzata több mint 100 millió forint saját forrást költött már az elmúlt évtizedben a holtág revitalizációjára, de látható volt, hogy az önkormányzat forrása a teljes holtág rehabilitációjához nem elegendő, ezért most egy 1,2 milliárd forintos pályázati forrást szeretnének megszerezni erre a célra. A beruházás konzorciumi formában valósulhat meg, a támogatás címzettje, illetve a konzorcium vezetője a Kiskunsági Nemzeti Park, Tiszakécske önkormányzata, mint a terület tulajdonosa konzorciumi tagként vesz részt a beruházás megvalósításában. A Kiskunsági Nemzeti Park a napokban beadta pályázatát a szükséges fedezet előteremtése érdekében.

Ha sikerrel járnak, akkor az előkészületi és engedélyeztetési eljárások után megvalósul a tervezett projekt legköltségesebb része, a Holt-Tisza szakaszok kotrása, partrendezése, a holtág műtárgyainak felújítása, a tápcsatorna jó karba helyezése, valamint a folyamatos vízpótlási lehetőség biztosítása érdekében úszós vízkivételi mű építése.

   

A projekt keretében aktív és ökoturisztikai infrastruktúra kialakítását is tervezik. Ennek eleme egy, a térség természeti örökségit bemutató útvonal kialakítása. Az előzetes elképzelések szerint a tanösvény-hálózat magában foglalna három gyalog, kerékpárral vagy csónakkal bejárható hosszabb-rövidebb útvonalat. Ezek bejárása során a látogatóknak lehetősége nyílna egyebek mellett bejárni a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetben természetvédelmi oltalom alatt álló ligeterdőket, csónakon evezni a holtág nádasaiban kialakított labirintusban, vagy a tervezett megfigyelő helyeken meglesni a környék madarait.

 


 

Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testületének
22/2016. (XI.24.) önkormányzati rendelete a
helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról

 

Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. § (1) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2014. (XI.28.) számú önkormányzati rendelet 3. sz. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi, Vagyonhasznosító és Településfejlesztési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

 1. 1.§

Tiszakécske város Önkormányzata helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítja a Tiszakécskei Holt-Tisza nevű területet.

 1. 2. §
 • A Tiszakécskei Holt-Tisza helyi jelentőségű védett természeti terület kiterjedése 187.8749 ha, ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számai: Tiszakécske 055, 058, 070, 071, 066/1, 067/1, 067/4, 069, 084/6, 084/17, 094/1, 094/3, 094/4, 094/5, 094/6, 094/7, 094/8, 094/9, 095/14, 098/6, 098/7, 098/8,098/9, 098/10, 6401-től 6520-ig.
 • A természetvédelmi kezelési tervet a 1. melléklet tartalmazza.
 • A vizsgált terület flóralistáját a 2. melléklet tartalmazza.
 • A makroszkopikus gerinctelen felmérések mintavételi helyszíneit és felmérés fajok listáját a 3. melléklet tartalmazza.
 • A Tiszakécskei Holt-Tisza halfaunisztikai felméréseinek eredményeit a 4. melléklet tartalmazza.
 • A kétéltű-hüllő felmérések eredményeit az 5. melléklet tartalmazza.
 • A Tiszakécskei Holt-Tisza felmérése során észlelt madárfajokat a 6. melléklet tartalmazza.
 1. 3. §

A terület természetvédelmi kezelési feladatait ellátó szervezet Tiszakécske Város Önkormányzata (6060 Tiszakécske, Körösi u. 2.).

 
 
 
 
 
 

Hírek

 • Felhívás!

  Tisztelt Sporttársak!

  Adószámunk: 19975865-1-03 adód 1%-val kérünk támogasd egyesületünket.

 • Horgászengedély váltás:

  Horgásziroda: 2017.03.13.-tól a horgásziroda a Vásár u.3. szám alá, az Ipartestület helyiségébe költözik. Nyitvatartás: hétfőtől -péntekig de. 9-12. du. 13-16. Ez a nyitvatartás június 30-ig lesz így. Július 01-től újra kedd és péntek lesz. Tel: 0630/703-37-54

   

  Változások a horgászrendben: 2018.

   

  - Ápr. 01. – október. 31. között 0-24 óráig lehet

  horgászni, egyéb idő-pontban napkeltétől

  napnyugtáig.

   

  - A teljesárú (2 botos) napi és éves jegyek esetében

  a naponta elvihető pontyok mennyisége

  2 db, a kedvezményezett

  (1 botos) napi és éves jegyek esetében naponta

  1 db ponty.

   

   

  -  A II. szakaszból tilos elvinni az 5 kg-osnál

  nagyobb pontyot!!

  -35 cm alatti pontyot megtartani Tilos!

  -25 cm feletti keszeg megtartása Tilos! 

  -III.-as Holt-Tiszából halat elvini Tilos! 

  - A horgászat befejezésekor a 30 cm-nél nagyobb halakat minden esetben, az ennél kisebbeket akkor kell elpusztítani, ha a stresszmentes szállítá-suk nem  biztosítható.

  - Fertőtlenítő spry használata kötelező!

  -  Halradar használata tilos!!

   

  -  Az év közbeni horgászrendben történő

  változtatások jogát fenn-tartjuk. A változtatások

  minden esetben olvasha-tók lesznek a

  hirdető tábláinkon.

   

Asztali nézet